Opzet recreatiewoning

Bewust is door CASTOR de keus gemaakt de recreatiewoning met gebruikmaking van een traditionele bouwmethode te ontwerpen. Hierdoor wint het bouwplan aan kwaliteit en duurzaamheid en is, zoals al eerder opgemerkt, sprake van een uitstekende belegging.

De technische bouwwetgeving (Bouwbesluit) stelt, ook voor een recreatiewoning, eisen op het gebied van Veiligheid, Bruikbaarheid, Gezondheid en Energiezuinigheid. Om hieraan te voldoen is onder andere gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande bouwmaterialen van gerenommeerde fabrikanten.

Gekozen is voor het toepassen van een goed geïsoleerde betonvloer waarbij de duurzaamheid en de invloed op het wooncomfort van doorslaggevend belang is geweest. Verder zijn de wanden en het dak zo ontworpen dat er sprake is van een groot warmte-isolerend vermogen en is gebruik gemaakt van prima isolerende beglazing.

Door het toepassen van ventilatieroosters in de raamkozijnen en mechanische afzuiging in de keuken en de badkamer wordt een onder alle weersomstandigheden gezond en comfortabel binnenklimaat gewaarborgd.

Voor verwarming en warmwater wordt gebruik gemaakt van een hoogrendement combitoestel. Comfortverhogend zijn zeker de aansluitmogelijkheden voor wasmachine en vaatwasser.

Niets is zo afhankelijk van de persoonlijke smaak als de keus voor een keuken en sanitair. Dit is de reden dat onze recreatiewoning in principe zonder deze voorzieningen wordt opgeleverd. De aansluitpunten voor (warm)water, elektriciteit, gas en het riool zijn vanzelfsprekend wel aanwezig.

Niet in het minst wordt aandacht gevraagd voor de pui met grote te openen tuindeuren, waardoor het buitenleven en de natuur maximaal wordt ervaren en direct vanuit de recreatiewoning het terras kan worden bereikt. Als kozijnhout wordt Dark Red Meranti toegepast, waarbij het hout wordt geleverd onder FSC-keurmerk -gegarandeerd duurzame produktie- (http://www.fsc.nl).

Kortom, deze recreatiewoning is zondermeer 'Uw beste keus'